LKK uudiskiri #8

Märts

Märts algas nii mõnegi Raasiku Kooli õpetaja jaoks 7-10 km pikkuse teekonnaga. Võeti osa 21. Presidendimatkast, mille teekond algas Aegviidu raudteejaama juurest ning viis mööda metsarada/kergliiklusteed, läbipõikega Nelijärvelt, Jänedale. Lisaks kooli töötajatele oli jalutamas ka kooli õpilasi ning vilistlasi. 

Kevade lähenemine ja 2. perioodi lõppemine tõi uut hoogu ainetundidesse ja teemade kordamist liikudes. 

2.P klass kordas eesti keele iseseisvaks tööks koridori aknalaudadelt endale harjutusi valides, mida seejärel klassi naastes lahendama hakati. 

3. klassi õpilased kasutasid enda EV106 raames seinale loodud Eesti kaarti, et korrata linnade ja veekogude nimetusi ning naaberriike. 

5. klassi õpilased kordasid ajaloo mõisteid liikudes. 

6. klasside õpilased kordasid vene keele tegusõnu leides eestikeelsele sõnale klassi taha riputatud pesunööri pealt õige tõlke. Tegusõnade kordamisele lisati põnevust juurde pantomiimiga neid teisele arvamiseks esitades. 

12. märtsil osalesid 3. klassi käsipallurid Põlvas “Mr. Pritt minikäsipall koolis” finaalturniiril. Finaalturniiril osales 10 paremat üldhariduskoolide segavõistkonda, kes võitsid enda piirkonna etapi või said teise koha. Meie tublid käsipallurid tulid Põlvast tagasi 3. kohaga. Aitäh treener Martin Kalvetile. 

19.03 toimusid Lasnamäe spordihallis Harjumaa koolidevahelised talvised võistlused kergejõustikus. Lähemalt saab lugeda SIIT.

Päev hiljem võtsid kooli 1.-8. klasside õpilased osa Kostivere Sõudepäevast.

20. märtsil käis õpetaja Linda kogemusseminaril Tallinna Kunstigümnaasiumis. II ja III kooliastme eesti keele ja kirjanduse õpetaja tutvustas, kuidas tema oma tunde liikuvamaks muudab. Tutvuti ka üldisemalt koolieluga ja kuidas õpilased pikka 70-minutilist vahetundi sisustada saavad. 

18.-22. märtsil toimunud matemaatikanädalal ei unustatud ka liikumist. “Teistmoodi matemaatikatunni” päeval käisid 8. klassi õpilased koridoride peal geomeetrilisi kujundeid otsimas ning nende ümbermõõte ja pindalasid arvutamas. 6E klass otsis aga kolmnurki, mida liigitada ja mõõta.

 

Märtsi viimane nädal oli vene keele tundides lihavõttehõnguline. 6R kordas õues tegusõnade pööramist, 8.kl otsis jäneste juurest saabuva kontrolltöö kordamisküsimusi ning 7A kordas kuude ja aastaaegade nimetusi. 5. klassil toimus aga vene keele ja soome keele õppijate ühistund, kus pidi küsimusi otsima ja neile vastama. Hiljem prooviti ka munajooksu ning otsiti korvi šokolaadimunadega, mida ära süüa. 

 

 

Aprill

1. aprillil jätkasime lihavõtete lainel. Mängujuhtide eestvedamisel toimus õuevahetundide ajal munajaht. Mängujuhid peitsid koolimaja ümbrusesse värvilisi plastmassist mune, mille leidmise ja mängujuhi kätte viimise korral sai vastu šokolaadimuna.

3. aprillil tähistasime koolis valge kaardi päeva. Eesti Olümpiakomitee üleskutsel näidatakse valget kaarti igal aastal 6. aprillil erinevatele ühiskonnaprobleemidele ning pööratakse tähelepanu tolerantsusele, hoolivusele ja positiivsusele. Valge kaardi päeva raames käis meil koolis külas Inger, kes rääkis natukene omast kogemusest spordi ja kiusamisega ning sellest, kuidas olla hea inimene. Koos Ingeriga näitas terve koolipere kiusamisele valget kaarti.

Aprill oli omamoodi teatevõistluste kuu. 5. aprillil osalesime Rimi jalgpalli osavusfestivalil, 11. aprillil võtsime osa “Tähelepanu, start!” Harjumaa koolide võistlusest ning 16. aprillil “Osavaim korvpallur” Harjumaa koolidevahelistest võistlustest. Täpsemalt saab lugeda SIIT.

Juba mitmeid aastaid on aprillis pööratud rohkem tähelepanu südame tervisele. Südamekuu esimese suurema üritusena toimus 10. aprillil Raasiku Koolis 6.-9. klasside klassidevaheline võrkpallivõistlus (loe siit).

12. aprillil käidi õpilastele toitumisest rääkimas. 4.-9. klasside poisid kogunesid aulasse, et kuulata Egert Oigovi, kes on personaaltreener ja edukas fitnessisportlane. Samal ajal olid 4.-9. klasside tüdrukud kodunduse klassis kohtumas ja kuulamas Liis Velskerit. Liis rääkis liikumise ja puhkuse olulisusest ning mida ja palju peaks sööma, et sinu kehal oleks hea. 

Tervislikule toitumisele keskenduti ka kodunduse tundides. Erinevad klassid valmistasid mitmeid tervisele kasulikke roogi. Näiteks valmistasid 7. klassi tüdrukud röstporgandi hummust.

3. klassil koos õpetaja Kärdiga oli aprillis käsil tervisliku eluviisi miniprojekt. Räägiti tervislikust ka ebatervislikust toitumisest. Õpilased jälgisid nädala jooksul oma toitumist, liikumist, und ja hügieeni ning analüüsisid enda tervisekäitumist. -> https://www.instagram.com/p/C6aWm5rIl1n/?igsh=MWZzOW55OThkcTRpMA==

12. aprillil startis ka traditsiooniline Südamekuu Sammuvõistlus (loe siit), mille lõpetas jüriööjooks (loe siit) 18. aprillil. 

Aprilli vaheajal kogunes kooli LKK tiim, et ära täita Liikuma Kutsuva Kooli Eneseanalüüs (KENA), et näha, millistes suundades vaja liikuda, et koolipere liikuvust suurendada. Lisaks tehti koostööd, et esitada avaldus LKK vapikooliks saamiseks. 

 

Mai

Mai tõi kaasa mõnusad ilmad ja õuesõppekuu. Meie tegevustest õues saad lugeda SIIT

Toimusid ettevalmistused spordipäevaks. Mängujuhid õpetasid tänavareketit ning mölkkyt mängima.

16. mail osalesid osad 6.-8. klasside poisid ja tüdrukud Eesti Võrkpalli Liidu korraldatud Kooli Rahvaliiga Festivalil, mis toimus Keilas. Võistkonnad pani kokku ja nendega osales võrkpallitreener Agur. 

Samal ajal olid koolikülastuste ringil TÜ Liikumislabori LKK meeskonna esindajad, kes ka meie koolist läbi käisid, et uurida/vaadata, kuidas meil läheb ja millega tegelenud oleme. Nende koolikülastuste postitusi on alati tore vaadata, et näha ja koguda ideid teistest koolidest. 

18. juunil osalesid 13 õpetajat LHV Maijooksul. 

21. mail toimusid Tallinnas Nike Arenal ja EJL jalgpallihallis Harjumaa 4.-6. klasside Rimi Koolijalka. Kokku osales võistlustel 10 võistkonda. Raasiku Kooli tublid jalgpallurid liikusid oma alagrupi võitjatena finaalmängudesse, kuid pidid leppima kaotuste ning kokkuvõttes 4. kohaga.

30. mail toimus mängujuhtidega viimane koosolek. Andsime tagasisidet õppeaastale ja arutasime, mida järgmisel õppeaastal muuta / paremaks saaks teha. Preemiaks tubli töö eest ka üks arbuusiamps. 

31. mail, kui 9. klass eesti keele eksamit kirjutas, kogunes ülejäänud koolipere spordisaali, et playboxi võistlus maha pidada. Selle aasta teemaks oli 2010ndad ehk muusika pidi olema pärit ajavahemikust 2010-2020. Üles astusid kõik klassid erinevate kavadega, jagati mitmeid eriauhindu silmapaistvamatele osalejatele ning peaauhinna viis endaga kaasa 4. klass. 

 

Juuni

Spordipäevaga alustasime juuni viimast täispikka nädalat. Rohkem saad selle kohta lugeda SIIT.

Mai lõpus selgusid ka aktiivsuskarika II poolaasta võitjad, kelleks osutusid 1.-4. klasside arvestuses 2.K klass ning 5.-9. klasside arvestuses 5. klass. Võitjaklassid ning mängujuhid käisid 5. juunil Trampolinos tubli töö vilju nautimas. 

Õppeaasta lõpp tõi klassidele kaasa ka erinevaid väljasõite ja õppekäike kus tuli ette vähemal või suuremal määral liikumist. 4. juunil käis 8. klass näiteks vanalinnas orienteerumas, 1.-2. klassid võtsid ette loomaaia külastamise ning 5. Ja 6. klass sõitsid üle lahe Helsingisse, et külastada Linnanmäki lõbustusparki. 

 

Samal ajal tegid 4. klassi õpilased jalgratta teooria- ja sõidueksameid.

6. juunil oli 9. klassil taas eksami päev ning selleks, et üheksandikud rahulikult keskenduda saaksid, läksid ülejäänud klassid majast välja. 1.-4 klass käis Tervishoiumuuseumis, 5. ja 6. klass Vabaõhumuuseumis ning 7. ja 8. klass Põllumajandusmuuseumis.

  

11. juunil tõmbasime õppeaastale joone alla ka kooli LKK tiimiga. Võrdlesime eelmise ja selle õppeaasta KENA tulemusi ning heidsime pilgu oma tegevuskavale. Jagasime mõtteid ka järgmise õppeaasta kohta.

Lisaks saime info, et oleme üks kolmest koolist, kelle Liikuma Kutsuva Kooli vapi sooviavaldus rahuldati! Sügisel saame LKK vapi uhkusega oma kooli seinale kinnitada. Seniks aga liikuvat suve ning ägedaid spordielamusi!