Tere, 2024! (LKK uudiskiri #7)

Detsember

Jõulukuu algas päkapikke otsides. Õpilastel oli võimalus vahetundides koolimaja peale peidetud päkapiku kujukesi otsida. Leitud kujukese eest oli võimalus suu magusaks saada. 

Päkapikud olid kaasatud ka vene keele tundides. Näiteks sai 9. klass vaba aja ja hobide teemat koos päkapikkudega õppida. 6. klass otsis päkapikke koolimaja pealt pärlikaartide abil ning vastasid jõuluteemalistele küsimustele. 8. klass otsis koolimajas jõuluteemalisi pilte, millel olevad laused vene keelde tõlkimist vajasid. Teemaks minu päev ja hobid. 7. klass käis vene keele tunnis õues tegusõnade pööramist kordamas. 

Pikapäevarühma pisikesed päkapikud veetis mitu reedet kelgutades. 

Ühe klassikoosoleku ajal kaardistasid 6. klassi õpilased koolis pakutavaid võimalusi vahetundide aktiivseks veetmiseks. Nimekiri sai parajalt pikk, et iga õpilane endale miskit meelepärast leiaks.

Jõuluhõngulised minivõistlused andsid enne vaheaja algust õpilastele veel võimaluse oma oskuseid proovile panna. Mängujuhtide läbiviimisel selgusid kõige osavamad õpilased kolmel erineval alal. 

“Põhjapõtrade takistusrada” oli nagu nimigi ütleb takistusrada, mille pidi läbima võimalikult täpselt ja kiirelt. 1.-4. klasside arvestuses oli kiireim tüdruk Jete ning poistest Ermo. 5.-9. klasside arvestuses läbisid raja kiireimini Lidia ja Henri. 

“Lumepallide täpsusviskes” sai punkte koguda paberpalle läbi rõngaste visates. 1.-4. klasside tüdrukute arvestuses kogus maksimumpunktid Riana ning poiste arvestuses viskas kõige rohkem punkte Romet. 5.-9. klasside arvestuses võidutsesid Rasmus ja Mia. 

“Kingituste hoidmine” oli võistlus, kus pidi kingitusi täis kasti sirgete kätega enda ees hoidma võimalikult kaua. 1.-4. klassi õpilastest oli kätetugevust kõige rohkem Kristeril ja Nora-Ly’l ning 5.-9. klasside tugevaimad olid Lidia ja Henri. 

Auhinnad said õpilased valida ise nendest samadest hoitud kingikastidest. Kuna auhinnad olid pakitud sai õpilane auhinna teada alles peale selle lahti pakkimist. 

 

Jaanuar

Uus aasta tõi muudatusi ka saalivahetundides. Õpilastele avati võimalus veeta neljapäeviti igal vahetunnil aega spordisaalis. Lisaks klasside omadele vahendite korvidele, tekitati spordisaali ka vahendite kasti, kust mängimiseks natukene teistsuguseid asju võtta (näiteks spikeball). Palju rõõmu nii suurtele kui ka väikestele lisandus suurtest pallidest. Ka reedeti on edaspidi võimalus õuevahetunde mängujuhtide seltsis spordisaalis veeta.

18. jaanuaril käisid I poolaasta aktiivsuskarikate võitjad ja mängujuhid Valgehobusemäel oma auhinda nautimas. 1.-4. klasside arvestuses olid I poolaasta kõige aktiivsemad 4. klassi õpilased ning 5.-9. klasside arvestuses võitis 6. klass. Õpilased said suusa- ja puhkekeskuses talimõnusid nautida enda valitud kujul: kes suusatas murdmaad, kes mäge, kes proovis lumelauda, kes kelgutas või liugles mäest alla tuubiga.

15.-19. jaanuaril õnnestus kooli staadionil ka mõned suusatunnid teha. Oli hea meel näha, kuidas nii mõnigi noorema klassi õpilane ka peale tunde suusatamist harjutama jäi. 6.-9. klasside õpilased said sel aastal ise üksteisele suusatarkuste jagamist proovida.

 

Veebruar

Esimest korda toimus Raasiku Koolis koolisisene sõudevõistlus. Lähemalt saab lugeda SIIT. 

Jätkasime ka talvist traditsiooni ning 5.-9. klass käisid 8. veebruaril Kõrvemaal suusatamas. Ikka selleks, et ka õpilased, kellele enda suusad puuduvad, saaksid suusad alla ning hooldatud radu mööda suusatamist harjutada.

12. veebruari õhtul toimus kooli aulas minifirmade ja KiVa laat. Kooli LKK tiimi poolt oli laada jaoks väike infomaterjal kokku pandud meie senistest tegemistest. Lisaks olid paar tubli mängujuhti laadalistele täpsusviske mängu läbi viimas.

Vastlapäeva puhul ja ettevõtlikkuse aine raames viisid 7. klassi tüdrukud õuevahetundide ajal spordisaalis mänge läbi.  Lisaks oli õpilastel võimalus koolimaja peale peidetud vastlakuklite pilte otsida ning nende üleandmisel saadi vastu midagi sama magusat kui vastlakuklid.

Vastla-, sõbra-, ja stiilinädala lõpetas 16. veebruaril  8. klassi korraldatud klassidevaheline lumekindluste ehitamise võistlus. Võistlus toimus ajaloopäeva raames ning klasside lumeehitised pidid kajastama mõnda ajaloolist ehitist. Ilm oli võistluse jaoks parajalt sula ja vihmane ning nii kerkisid erinevad ehitised kooli staadioni alale.. Žürii lemmikuks osutus 3. klassi ehitatud Pika Hermanni torn ning “Publiku lemmiku” tiitli võitis 6. klassi püramiid.

Vaheajaeelsel nädalal käisid 4.-5. ja 8.-9. klasside tüdrukud ning 6. ja 7. klassi õpilased kehalise tundide raames Aruküla uisuväljakul eelmisel aastal õpitut meelde tuletamas. 

21.  veebruaril esindasid 3. klassi õpilased Raasiku Kooli Mr. Pritt minikäsipallivõistlustel. Harjumaa etapp toimus Kehra spordihoones. Osalemas oli 8 võistkonda ning meie tublid käsipallurid saavutasid võistlustelt 2. koha ning tagasid edasipääsu üleriiklikule finaalturniirile! 

5.-9. klasside õpilased osalesid veebruaris ja märtsi alguses Harjumaa koolidevahelistel meistrivõistlustel võrkpallis. Kokkuvõtet võistlustest saad lugeda SIIT.