Liikumisaasta 2023 (LKK uudiskiri #4)

 

  1. aasta on kuulutatud liikumisaastaks. Ka meie Raasiku Koolis on aasta alanud liikudes. 

Aasta algus on olnud üpriski lumevaene, kord sajab ja siis jälle sulab. Ühte sulailma kasutasime ära lumeskulptuuride meisterdamiseks. Õuevahetundide ajal said õpilased oma fantaasia lendu lasta ning üksi või kambakesi midagi või kedagi valmis meisterdada. 

Õpetajad ja mängujuhid andsid hääle enda lemmikute poolt ning nii selgusid ka võitjad. 1.-4. klasside arvestuses valiti parimaks teoseks 3. klassi õpilaste ehitatud lumejänes ja 5.-9. klasside arvestuses osutus lemmikuks 5. klassi õpilaste meisterdatud lumekass. Eripreemia sai 7. klass oma hiiglasliku lumememme eest. 

Suusatamisega on küll natukene kehvemad lood, aga uisutunnid on koolis toimunud kahel nädalal. 4.-9. klasside õpilased käisid kehalise tundide ajal Aruküla uisuväljakut kasutamas. Õpiti uiske jalga panema ja pärast uisutamist puhastama, kuidas ennastsäästvamalt kukkuda, kuidas uisutamist alustada ja kuidas pidurdada. Osavamad said ka tagurpidi uisutamist harjutada. Koos liikumisega rongijaama ja sealt ära koguti nii jalutades kui ka uisutades korralikult kilomeetreid. 

Vahepeal selgitasime välja ka kooli parimad rõngakeerutajad. Mängujuhid aitasid mänguvahetundide ajal minivõistluse korraldada võttes aega kes kui kaua võimlemisrõngast ümber kere keerutada suudab. 6.-9. klasside vahetunnis läks võit 6. klassi tüdruku kätte ajaga 4.34 minutit ning 1.-5. klasside parimaks tulemuseks tuli 2. klassi tüdruku 2.24min. 

14. veebruaril käisid esimese poolaasta aktiivsuskarika võitjad Valgehobusemäel auhinda nautimas. 1P. klassi õpilased tuubitasid ja kelgutasid. 5. klassi õpilased said soovi korral ka murdmaad sõita või lumelauda / mäesuuska proovida. Ilus ilm tegi päeva eriti nauditavaks. 

Vastlapäevaks tuli lumi maha, mis tegi selle tähistamise palju lõbusamaks. Hernesupi ja vastlakukli söömise järel sai vastlaliugu laskma hakata. 1.-4. klasside õpilased käisid Raasiku rahvamaja juures kelgutamas. 

5.-9. klasside õpilased käisid aga Kõrvemaal murdmaad suusatamas. Algajatele suusatajatele jagati enne natukene õpetust, osavamad suusatajad said kohe radu läbima minna. Vastavalt oma võimetele läbiti 1.5, 3 või 5 kilomeetriseid radu. Suusatamise järel sai kosutuseks teed ja stritslit.