Vahekokkuvõte LKK tegevustest (LKK uudiskiri #3)

Kooli mängujuhid on peale septembri tegemisi ka edaspidi väga toimekad olnud. 

Praeguseks on mänguvahetunnid toimuma hakanud põhiliselt spordisaalis ja aulas, endiselt teisipäeviti ja neljapäeviti. Tehtud graafiku järgi viivad mängujuhid õpilastele erinevaid mänge läbi. Kolmapäeviti toimuvad saalivahetunnid, kus õpilased saavad spordisaalis erinevate kooli spordivahenditega mängida. 

Kes teisipäeval ja neljapäeval mängujuhtide mängudest osa ei soovi võtta saavad oma klassi vahenditekorvi asjadega saalis mängida. Oktoobris said klasside vahendite korvid ka täiendust kui 7.-9. klasside poisid tehnoloogiaõpetuses igale klassile tänavareketid valmis meisterdasid. Reketid lõigati välja MistraAutexi poolt annetatud praakdetailidest, käepidemed tehti LKM OÜ tootmisjääkidest.

30. oktoobrist kuni 4. novembrini toimus Tartu Ülikooli liikumislabori algatusel õuesõppenädal. Meie kooli 7. klasside õpilased osalesid selle raames õp Lauri ja õp Merikese korraldatud loodusõpetuse ja geograafia lõimitud õuepraktikumis “Mõõtmised”. Õpilased harjutasid asimuudi määramist ja erinevate objektide pikkuste ja pindala mõõtmisi.

Mardi- ja kadripäevade puhul viisid mängujuhid õpilastele läbi kommijahi. Mängujuhid peitsid enne õuevahetundide algust koolimaja ümbrusesse ja staadionile punaseid lipukesi, mida õpilased otsima pidid hakkama. Lipukese leidmise ja õpetajale viimise järel sai vastutasuks kommi. Seejärel võis uut lipukest otsima minna. Õpilased said liikuda ja ka suu magusaks. 

1. detsembril toimus klassidevaheline tantsuvõistlus, mis pani punkti ka I õppeperioodile. Võistluse kohta võib täpsemalt lugeda SIIT. 

Enne vaheajale minemist toimus mängujuhtidele ka koolitus, kus tegime läbi uusi mänge ning õppisime tänavareketi mängureegleid (küll spordisaalis ja mitte tänaval). Ka saalis sai edukalt tänavareketit mängida ning mängujuhid on valmis seda ka edaspidi teistele õpilastele õpetama. 

Ammu oleme soovinud kooli koridoridesse põrandakleepse, et õpilastel ka lühemates vahetundides toredaid liikumisvõimalusi oleks. 20. detsembril need lõpuks saabusid, kui grano.ee’st tellitud kleebised maha pandi. Need sobivad tegevusteks nii vahetundides kui ka ainetundides. Lisaks piltidel nähtavale sai matemaatika klasside juurde mallid kleebitud ning ühs lauamängu ja twisteri mängu kleepsud on samuti juures.

Selle aasta viimasel koolipäeval andsime üle ka esimese poolaasta aktsiivsuskarikad. Aktiivsustabelisse sai märgitud klasside osalused kooliüritustel ja õuevahetundides. 1.-4. klasside seas osalesid tegevustes kõige aktiivsemalt 1P. klassi õpilased ning 5.-9. klasside seast võitis karika endale 5. klass. Rändkarikad liikusid seega uutesse klassidesse.  

 

Mängujuhid soovivad kõikidele liikuvat vaheaega ning kohtumiseni uuel aastal!