Klassidevaheline tantsuvõistlus 2022

1. detsembril toimus järjekorras kolmas Raasiku Kooli klassidevaheline tantsu- ja võimlemisvõistlus. Sel aastal oli võistluse teema “90ndad” ehk kõik tantsulood olid pärit aastate vahemikust 1990-1999. 

Võistlust oli hindamas kolmeliikmeline žürii: õp Jonathan Bull (esindas kooli), Angela Allik (esindas Raasiku noortekeskust) ja Aira Jõõts (esindas Raasiku raamatukogu). Žürii ülesandeks oli anda kiire tagasiside iga etteaste lõpus ning valida välja parimad etteasted.

Tantsuvõistluse avas 1.P klass, kes esitas tantsukava võimlemiskeppidega Mr. Happymani “Las mina proovin sind ka” saatel. Järgmiseks esines 1.K klass Up’N Down looga “Sügis”. 2. klassi õpilased tantsisid taustaks Black Velveti “17” ja Ricky Martini “Livin La Vida Loca” ning 3. klassi õpilased pidasid omavahelist tantsulahingut C&C Music Factory “Gonna make you sweat (everybody dance now)” saatel.

Kuna 1.-3. klassi õpilastel mõtles ja õpetas tantsu selgeks kehalise õpetaja, siis moodustasid nad võistlusel ka omaette arvestuse. 2. klassi hindas žürii “Parima etteaste” vääriliseks 1.-3. klasside seas. Lisaks anti välja eripreemia 3. klassile lavalise julguse ja energia eest. 

4.-9. klasside õpilased mõtlesid ja panid tantsukavad kokku ise. 4. klassi esindasid klassi tüdrukud tantsides Aqua “Barbie Girli” saatel. 5. klassi olid samuti esindamas ainult tüdrukud tantsides Spice Girls’i “Wannabe” järgi. 6. ja 7. klassi esindas vastavalt kolm ja kaks tüdrukut, kuid vähemalt oli klass esindatud ning tüdrukud olid väga tublid ja julged, et võistlusel osalesid. 6. klass tantsis Los Del Rio “Macarena” ning 7. klass Britney Spears “Baby One More Time” saatel. 8. klass sel aastal kahjuks esindatud ei olnud. 9. klass tegi omamoodi üllatuse ning näitas, et ka lühikese ajaga saab tantsukava kokku pandud, kui üle poole klassi õpilastest tantsuplatsil koha sisse võttis ning “Macarena” remixi järgi tantsima hakkas. 

Viimane etteaste tuli ka sel aastal õpetajate poolt ning tantsiti kolme erineva loo saatel. Tantsukava sisse mahtus ka mitu kostüümivahetust. Tantsukava algas Allan Roosilehe “Turvamehega”, jätkus 2 Quick Starti “Neiu mustas kleidi” saatel ning lõppes Üllar Jörbergi “Kutse tantsule” looga, mille lõpus ka kõik pealtvaatajad tantsuplatsile kutsuti. 

Teise poole tantsude seast valis žürii “Parima etteaste” vääriliseks 5. klassi tüdrukute etteaste. 6. klassi tüdrukud võitsid eripreemia kavas sooritatud sünkroniseeritud hundirataste eest ning 9. klassi õpilased pälvisid “Rahva lemmiku” tiitli. 

Võistlus oli lõbus ja meeleolukas ning tore oli näha, kuidas õpilased on pingutanud oma tantsukavade mõtlemise ja selgeks õppimisega. Kõik võistlusel osalejad olid väga-väga tublid ning jääme ootama uusi ägedaid tantsukavasid järgmisel aastal!