Spordinädal 2022

 

23.-30. septembril tähistati Raasiku Koolis spordinädalat. 

Nagu traditsiooniks on saanud algas spordinädal Mesikäpa Teatejooksuga, mida peeti Aruküla staadionil. Meie 5.-9. klasside võistkonnad andsid oma panuse, et tõsta teadlikkust ja aidata pöörata tähelepanu liikumisvõime kaotanud laste abistamiseks. Kõik osalejad said endale Mesikäpa särgi ning maiustusi. 

Teisipäeval (27.09) toimusid 1.-4. klasside klassidevahelised teatevõistlused. Joosti pendelteatejooksu, tehti slaalomit jalgpalliga ning kiirust ja osavust sai proovile panna ka tennisepalliga. Teatevõistlustel abistasid 5. klassi mängujuhid. 

Võistkonnas pidi olema vähemalt 4 tüdrukut ning võis olla kuni 4 poiss. Klassid võisid osaleda mitme võistkonnaga. Nii juhtuski, et 2. klassi paar tundi tagasi kokku pandud lisavõistkond võttis võidu 1.-2. klasside arvestuses. 3.-4. klasside arvestuses võitis 4. klassi võistkond. 

Kolmapäeval jooksid 5.-9. klasside õpilased mööda Raasikut ning otsisid nutitelefonide abil orienteerumispunkte. Orienteerumiseks kasutati nacivup rakendust. Kõige rohkem punkte jõudsid läbi käia ning seal olevatele küsimustele õigesti vastata 5. klassi õpilased Mattias ja Marvin, nad kogusid 37 punkti. Teise koha saavutas 9. klassi võistkond RABJ (Rudi, Angelina, Britta, Jandro) 33 punktiga ning kolmanda koha said 6. klassi õpilased Ardo, Sandra ja Kelis.

Teisipäevast neljapäevani toimusid õuevahetunnis 6.-9. klassi õpilastele minivõistlused, mida viisid läbi mängujuhid. 

Ühes võistluses pidi 4kg topispalli sirgete kätega enda ees hoidma aja peale. 9. klassi poiste arvestuses võitis Jandro, kes suutis topispalli hoida 2.59 minutit. 7. klassi poistest oli parim Handro (2.27min) ja 6. klassi poistest hoidis topispalli kõige kauem Markus (58sek). Parim tüdruk 9. klassis oli Piia-Liisa (1.31min), 7. klassis Lidia (1.27min) ja 6. klassis Veronika (36sek). 

Samuti oli aja peale plank asendi hoidmise võistlus. Puhta töö tegid 7. klassi poisid, sest esikoha saavutas Handro, 2. koha Artur ning 3. koha Chris. 

Kolmandas võistluses, millest 6.-9. klassi õpilased õuevahetunnis osa said võtta, oli vaja proovile panna kiirus ja reaktsioon, sest liikuva hüppenööri alt pidi läbi jooksma sellega pihta saamata. Kõige osavamaks osutus Mihkel 9. klassist, talle järgnesid Jandro ja Sten. 

Ka 1.-5. klassi õpilased said minivõistlustest osa võtta. Nende võistlused toimusid kolmapäeval ja neljapäeval samuti õuevahetunnis. 

Nooremad õpilased hoidsid 4kg topispalli asemel 3kg topispalli, kuid samuti aja peale ja sirgete kätega enda ees. 5. klassi õpilastel õnnestus võistlus kõige paremini. 1. koha sai Mattias, 2. koha Gretlin ning 3. koha Ardo.

Teise võistlusena oli noorematel võimalus mõõtu võtta 60m jooksus. Esikoha võitis Gretlin ajaga 9.78 sekundit. 

Toimus ka jahimehe mängu võistlus, kuid kuna mängu ajal tekkis segadus ning mängujuhid ei olnud võitjates kindlad otsustati see võistlus autasustamata jätta. 

Nädala vältel oli ka kilomeetrite kogumise võistlus kõikidele õpilastele ja õpetajatele. 23.-29. septembrini sai kirja panna oma jalgsi ja rattaga läbitud kilomeetrid. Klasside arvestuses kogus jalgsi kõige rohkem kilomeetreid 3. klass (768.74km) ja ratastel liikumise arvestuses võttis parima klassi tiitli 7. klass (326.68km). 

Lisaks autasustati 1.-3., 4.-6. ja 7.-9. klasside arvestustes parimaid jalgsi ja ratastel liikujaid. 

1.-3. klassis kogusid kõige rohkem kilomeetreid jala liikudes 3. klassi poisid Kevin (103.93km), Oskar (88km) ja Romet (73.89km). Ratastel liikudes sai esikoha 3. klassist Romet (48.81km), teine ja kolmas koht läksid 2. klassi õpilastele Robinile (43km) ja Sandrale (36km). 

4.-6. klassi jalgsi arvestuses kogus kõige rohkem kilomeetreid Mattias (105.37km) 5. klassist. Teise koha sai Ardo (82km) ja kolmanda Markus (78.58km), mõlemad 6. klassist. Ratastel arvestuses võitis 6. klassi Rasmus (51km), teise koha sai Kennet (41.54km) 5. klassist ja kolmas koht taaskord 6. klassi Markusele (33.25km).

7.-9. klassis jalutasid kõige rohkem 9. klassi poisid Jandro (55km), Rudi (53km) ja Jagnar (48.51km). Rattaga sõitsid aga kõige rohkem 7. klassi õpilased Lidia (113km), Joosep (78.50km) ja Paul Marten (66.98km). 

Õpetajate arvestuses kogus nädala vältel kõige rohkem kilomeetreid jala liikudes kooli haldusjuht Martti (100.60km) ning ratastel liikudes õppejuht ja 1. klassi õpetaja Katrin (80km). Ka lasteaia õpetajad panustasid oma kilomeetritega, kuid kõige tublim oli Maarja (94.60km).

Spordinädala ja septembri lõpp tähendab ka seda, et aktiivsuskarika tabelisse on märgitud esimesed punktid. 

Suur tänu mängujuhtidele oma panuse eest ning kõikidele osavõtjatele osalemise eest.

Sportimiseni!