Ettevõtlusnädala kokkuvõte

Ettevõtlusnädal Raasiku koolis 5.-9.oktoober

Selle aasta ettevõtlusnädala raames mängisid  meie 2.-3.klassi õpilased `Minu raha` mängu, mille käigus said lapsed vastuseid paljudele küsimustele, nagu: Mis on raha? Kust raha saab? Kes on ostja ja müüja? Mis on ostunimekiri ja miks seda vaja on? Mis on vajadused ja soovid? Missugune on viisakas klienditeenindus? Mis on pank? Kuidas panka raha jõuab?

Meie suuremad, 8.-9 klassi õpilased said ettevõtluskülas kogemusi, teadmisi ja vastuseid küsimustele, nagu.. Mis tunne on olla ettevõtte juht ja töötaja? Kust tuleb raha ettevõttele? Mis on maksud ja mida riik nendega teeb? Missugune on ettevõtlik inimene? Kuidas raha ringleb?

Ülejäänud klassid said Psühhobussi ajulabori töötoas lõbusal viisil kogeda, kuidas on võimalik oma hallollust uurida erinevate lihtsamate ja keerulisemate vidinatega ning mida tulemused meile meie oma aju toimimise kohta ütlevad. Kui lihtne on mõnikord aju reaalsustaju petta, kui keeruline on uute tajuelamustega kohaneda ning kui erinevalt võivad erinevad inimesed maailma tajuda?

7. ja 8.klass said neljapäeval näidata oma googeldamis oskusi, silmaringi teadmisi ja testida Eesti poolt korraldatud majandus viktoriinis.

Kahjuks sel aastal viirusega seonduvat olukorda arvesse võttes ei saanud toimuda eelmisel aastal edukaks kujunenud ülekoolilist  `Töövarjupäeva`. Seda aga loodame juba järgmisel aastal uuesti korraldada.

Ettevõtlusnädala võttis kokku laste enda ettevõtlikust proovile panev laat kooli aulas, mis samuti oli sel aastal väga menukas ja lastes elevust tekitav sündmus.