Kostivere Sõudepäev

11. märtsil toimus VI Kostivere Sõudepäev ning esmakordselt osales võistlustel ka Raasiku Põhikool.

Sõudepäevale olid oodatud osalema õpilased 1.-9. klassini. Iga klassi poisid ja tüdrukud moodustasid eraldi vanusegrupid. Algklassid pidid sõudeergomeetril läbima 200m, 4. ja 5. klassi õpilased ning 6. klassi tüdrukud läbisid 300m ja vanemad õpilased 500 meetrit. 

Esimesena astusid võistlustulle 1. klassi tüdrukud ning Raasiku Põhikooli esindaval Nellyl õnnestus lisaks esikoha saavutamisele püstitada oma tulemusega ka uus võistluste rekord. 1. klassi poistest saavutas meie koolist parima koha Oskar, kes jäi neljandaks.

4. koha saavutas ka 2. klassi tüdrukutest Gretlin. Sama klassi poiste parim koht oli 7. koht. 3. klassi tüdrukute arvestuses tuli Raasikule 13. koht ning poiste arvestuses sõudis Rainis endale välja 3. koha.

3. koha saavutas ka 4. klassi tüdrukute arvestuses osalenud Melerin. 4. klassi poiste arvestuses saavutas Joosep võistluste uue rekordiga esikoha. 5. klasside tüdrukute arvestuses tuli Raasikule parimaks kohaks 7. koht ning poistele 6. koht.

6. klassi tüdrukutest saavutas Aleksandra 1. koha. Poiste arvestuse parimaks tulemuseks oli 7. koht. 7. klassi tüdrukute parimaks kohaks tuli Marikal 4. koht ning poisid saavutasid järjestikused 5. ja 6. kohad.

8. klasside tüdrukute arvestuses taaskord 7. koht. Poiste arvestuses saavutas Cris-Sten 4. koha. Esikoha sõudis välja ka 9. klassi tüdrukutest Hanna Veronika. 9. klassi poiste arvestuses kahjuks Raasiku Põhikoolist osalejaid polnud.

Lisaks individuaalvõistlusele said osad õpilased mõõtu võtta ka koolidevahelises teatesõudmises. 1.-6. klasside teatevõistlusest võtsid osa 1. klassi poiss, 2. klassi tüdruk, 3. klassi poiss, 4. klassi tüdruk, 5. klassi poiss ja 6. klassi tüdruk. 7.-9. klasside teatevõistlusest võttis osa igast klassist üks tüdruk ja üks poiss (9. klassi esindas kaks tüdrukut). Mõlemas võistluses saavutas Raasiku Põhikool 4. koha.

Taaskord oli õpilaste jaoks tore kogemus ning tulemused näitavad, et sõudmine tuleb Raasiku Põhikooli õpilastel hästi välja.