Halloween

Sel aastal soovisid õpilasaktiivi liikmed tähistada Halloweeni. Kuna tähistamise mõte ja kõik ideed tulid laste endi poolt, siis oli nende motivatsioon tegutseda väga suur – ise tehti kaunistused kooli, osaleti hea meelega kõrvitsalaternate meisterdamise töötoas ning tänased kostüümid ja näomaalingud olid loovad ja põnevad! Oli Halloweeni päevade korraldamise jooksul ka vajalikke õppimise momente tulevikuks – aga selleks ju kool ongi!

Halloween hakkas Eestis meedia õhutusel levima 1980. aastate lõpus – niisiis umbes samal ajal mitmete Euroopa maadega. Pühakutepäeva laupäev oli eesti rahvakalendris varem tundmatu ja kombestikult ühendab tähtpäev endas meie hingedeaja, mihklipäeva ja mardipäeva tavasid. Halloween’i tähistatakse tänagi rohkem linnades, kus liiguvad ringi tontlike maskidega lapsed. Vahel harva on neil käes laternad või on kasutatud Ameerika eeskujul kõrvitsalaternat. Viimast, sageli hiigelsuurte viljadega taime küll kasvatatakse Eestis, kuid mitte väga sageli. Arvestatavaks köögiviljaks muutus kõrvits 19.-20. sajandil. Küll on aga mitmetes lasteaedades ja koolides sellel päeval korraldatud kõrvitsatest laternate ja maskide tegemise konkursse.

Loe edasi siit: http://www.folklore.ee/Berta/tahtpaev-halloween.php?fbclid=IwAR3667j3yqB-MWroxX7mZx7wP27ueRAmbNG9bvBEHJ3xiyWOqDaTA_9Rzy8

Pildid leiad SIIT .