Emakeelenädal

14. märts on emakeelepäev. Meie alustasime pidutsemisega juba varem pihta. Juba esmaspäeval tuli meile külla noorsookirjanik Reeli Reinaus, kes on üks loetavamaid autoreid noorte seas.  Kirjanik on õppinud teoloogiat ja rahvaluulet ja see kajastub ka tema loomingus. Reeli Reinaus oskas põnevalt jutustada tänapäeva müütidest, nende tekkepõhjustest ja levikust. Oma teadmisi ja kogutud lugusid kirjutabki ta oma raamatutesse. Need on noortepärased, täis seiklust ja maagiat.

Teisipäeval aga käis meil külas lastekirjanik Meelike Saarna, kes rääkis kirjutamisest ja oma raamatutest algklassidele.

Mõlemad kohtumised olid toredad. Sellisest kogemusest õpib vahest ehk rohkemgi kui tavapärasest koolitunnist. Neid kohtumisi aitas korraldada Raasiku raamatukogu – aitäh neilegi.

Kolmapäeval kirjutas 8. ja 9. klass e-etteütlust, mida korraldab Vikerraadio. Sellest võttis osa üle kuue tuhande kirjutaja, kes tahtsid end proovile panna. Ka meie lapsed olid pisut ärevuses, aga said hakkama, kes paremini, kes pisut kesisemalt.

Varsti aga vuras kaks bussitäit 5.-6. klasside õpilasi Arukülla Ugala Teatri etendust „Vai-vai vaene Vargamäe” vaatama. Nagu imeväel keerles laval lahti    muidu nii keerukas A. H. Tammsaare teos „Tõde ja õigus”. Sõnum oli lihtne ja selge: meie elupäevadel pole mingit mõtet, kui puudub armastus.

Eesti keele tundides said veel 5. ja 6. klasside lapsed ise luuletusi kirjutada ja salajasel hääletusel parimad välja valida. 9. klass aga luges eesti autorite armastusluulet ja enim meeldinud luuletus kirjutati paberile. Koolikaaslased valisid kõige ilusama käekirjaga kirjutatud luuletuse välja. Õpetajale aga tegi rõõmu poiste kenad käekirjad, oskavad küll, kui tahavad.

2. õppeperioodi lõpuaktusel saavad tublimad ka tänatud. Kõik lapsed olid tublid ja lausa lust on nendega koos tegutseda.

Õp Aet