Spordipäev 2024

Viimast täispikka koolinädalat alustati 3. juunil spordipäevaga. Sel korral katsetati vahelduseks teistsuguseid spordialasid. 1.-2. klassi õpilastest moodustatud segavõistkonnad mängisid näiteks rahvastepalli, üksikaladena visati täpsust ning läbiti takistusrada. 3.-8. klasside õpilased mängisid ultimate frisbee’t, lipu mängu ning võistlesid individuaalaladena discgolfis, tänavareketis ja mölkkys. Lisaks korraldas kooli KiVa tiim õpilastele paarilisega takistusraja läbimist, kuid enne pidi jagatud piltide järgi oma paarilise üles otsima. 

Päev algas soojendusega, mille viisid läbi mängujuhid, seejärel kiire alade tutvustamine ning sportima asumine. Kuna 1.-2. klasside õpilastel oli võistlusalasid natukene vähem sai nende päev ka kiiremini läbi ning autasustamine toimus varem. 

Rahvastepallis autasustati 1.-2. klasside õpilaste esikolmikut. 1. koha võitis II võistkond (Robin, Gregor, Riko Marius, Meribel, Anton, Kristofer, Riana, Leonoora, Rinell, Marcus), 2. koha võitis IV võistkond (Herman K., Reio, Herman H., Rika Maretta, Mirta, Milana, Fränk Johannes, Mari-Ann ja Karolin) ning 3. koha võitis I võistkond (Armin,-Johannes Marie, Pjotr, Nils, Loore, Krister, Dina, Riko, Kirsi, Mia ja Tobias). 

Täpsusviskes oli vaja õpilastel 5 tennisepalli abil koguda võimalikult palju punkte pallid rõngastesse või ämbrisse visates. Autasustati kõige rohkem punkte saanud õpilasi (vähimate visete arvuga) poiste ja tüdrukute arvestuses. 1.-2. klassi poiste seas oli kõige täpsem käsi Kren-Mirkkol (1.kl), kes saavutas esikoha, talle järgnesid Krister (2.K) ja Pjotr (1.kl). Tüdrukutest kogusid kõige rohkem punkte Riana (2.K), Laura-Lii (1.kl) ja Mia (2.P). 

Teise individuaalalana said õpilased aja peale takistusrada läbida. Kiireimad poisid olid Krister (2.K – 5.68 sekundit) , Ermo (2.P – 6.77 sekundit) ja Marcus (2.P – 6.87 sekundit). Tüdrukutest läbisid raja kõige kiiremini Mia-Mirell (2.K – 6.35 sekundit), Riana (2.K – 6.76 sekundit) ja Milana (2.K – 7.81 sekundit). 

 

3.-5. klasside õpilased alustasid päeva võistkonnaaladest ultimate frisbee mänguga, kuid mängu lihtustamiseks mängiti frisbee asemel palliga. Ülesandeks pall võistkonnaliikmetega söötes vastase joone taha toimetada. Klasside 5-liikmelised võistkonnad (3 poissi ja 2 tüdrukut) mängisid 10-minutilised mängud omavahel läbi ning tulemusteks 5. klassile napilt 1. koht, 4. klassile 2. koht ning 3. klassile 3. koht. 

Samad poodiumikohad saavutati ka lipu mängus. Lipu mängus on eesmärk vastase lipukastis olev lipp kätte saada ja oma poolele toimetada nii, et vastane sind vahepeal ei puudutaks. Ühes võistkonnas pidi korraga platsil olema 5 poissi ja 5 tüdrukut.  

Individuaalaladest mängiti ühe alana tänavareketit, kus vaja reketiga mängides pall vastase kasti lüüa. Osalejad mängisid turniiritabeli süsteemiga kus võitja pääses edasi ning kaotaja langes välja. Välja mängiti esimesed kolm kohta. 3.-5. klasside tüdrukute arvestuses saavutas esikoha Evelina (3.kl), 2. koha võitis Kärolin (4.kl) ning 3. koha Anett (5.kl). Poistest võitis võistluse Kevin (4.kl), 2. koha saavutas Gregor-Andreas (4.kl) ning kolmanda Andres (4.kl). 

Ka viskemäng mölkky kuulus üksikalade hulka. Esmalt mängiti iga klassi soovijatega eraldi mängud (3., 4. ja 5. klass tüdrukud eraldi ja poisid eraldi) ning nendest mängudest said iga klassi kaks parimat edasi finaali. Mölkky eesmärgiks on võimalikult väheste kordadega kurne pikali visata ja täpselt 50 punkti koguda. 

Tüdrukutest oli kõige täpsema käega Nora (3.kl), 2. koha võitis Grete (5.kl) ning 3. koha Vega (3.kl). Poistest õnnestus 50 punkti esimesena täis saada Rometil (4.kl), 2. koha saavutas Juss (3.kl) ja 3. koha Ringo (3.kl). 

Ka discgolfis oli sarnane süsteem, kus kõigepealt mängisid klassid eelvooru ning seejärel osalesid iga klassi kaks parimat poissi ja tüdrukut finaalmängudes. Läbi mängiti kaks erinevat discgolfirada, kus eesmärgiks discgolfi ketas võimalikult väheste visetega korvi saada. Finaali saajate välja selgitamiseks tehti vajadusel ka puttimise (lähedalt korvi viskamise) voor. 

3.-5. klassi tüdrukutest saavutas 1. koha Marleen V. (3.kl), 2. koha Anett (5.kl) ning 3. koha Grete (5.kl). Poiste arvestuses võitis Kevin (4.kl), 2. koha saavutas Jasper (5.kl) ning 3. koha Andres (4.kl). Esikohad said auhinnaks ka discgolfi ketta, millega iseseisvalt mängimas käia. 

 

6.-8. klasside õpilased võistlesid samadel spordialadel. Erinevus ainult ultimate frisbee mängus, kus suuremad õpilased palli asemel frisbee’t lennutasid. Ultimate frisbee’s saavutas esikoha 8. klassi võistkond, 2. koha napilt 6. klass ning kolmada koha 7. klass. 

Lipu mäng oli veelgi tasavägisem kus kõik klassid said ühe võidu ning ühe kaotuse ja võitja välja selgitamiseks oli vaja vaadata nö geimivõite või omavahelisi mänge. Esikoha võitis 7. klass, 2. koha 6. klass ning 3. koha 8. klassi võistkond. 

Tänavareketit oli mängimas vähe tüdrukuid ning esikolmiku välja selgitamine polnud keeruline. 1. koha võitis Mia (6.kl), 2. koha Heleri (6.kl) ja 3. koha Kerstin (6.kl). Poistel oli konkurents tihedam. Esikoha saavutas Enriko (6.kl), 2. koha Robin (7.kl) ja 3. koha Marvin (6.kl). 

Mölkky finaalmängudes selgitati välja ka 6.-8. klasside täpsemad tüdrukud ja poisid. Tüdrukutest saavutas 1. koha Heleri (6.kl), 2. koha Signe (7.kl) ja 3. koha Emma (7.kl). Poistest võitis Sten (8.kl), 2. koha saavutas Ardo (6.kl) ja 3. koha Enriko (6.kl). 

Discgolfis viskas kettaid kõige osavamalt tüdrukutest Liisa-Lisette (8.kl), 2. koha võitis Gretlin (6.kl) ja 3.koha Lidia (8.kl). Poistest oli parim Andri (8.kl), 2. koha saavutas Mathias (7.kl) ning 3. koha Tomi (7.kl).