V Klassidevaheline tantsuvõistlus (2023)

 

30. novembril toimus järjekorras juba viies Raasiku Kooli klassidevaheline tantsu- ja võimlemisfestival. Selle aasta teemaks valisid õpilased hääletuse teel “Eesti muusika”. 3. tunni alguses kogunes koolipere spordisaali, et tantsida ja tantsijatele kaasa elada. 

Tantsukavasid ja esitusi hindas kolmeliikmeline žürii, kuhu kuulusid koolipere esindajana õpetaja Meelis ning raamatukogust Aira ja Marju. Pealtvaatajad said hääletada ka enda lemmiku poolt ning välja anda publiku lemmiku tiitli.  

1.M klass tantsis Liisi Koiksoni “Olemise laulukese” saatel ning sai žüriilt “Julge naeratuse” eripreemia esimesena ja naerusuisena esinemise eest. 1.S klass pani liikuma oma “Tantsukingad” ning pälvis auhinna “Energiline esitus”. 

1.-3. klasside arvestuses parimaks tantsuks kuulutati 2.K klassi etteaste Redeli “Tartu” järgi. 

2.P klass tantsis “Parmupillihulluse” loo saatel ning võideti “Moderne kava” tiitel.  3. klass oli ainus, kes valis tantsimiseks inglise keelse loo Eesti lauljalt. M els’i “So good” tõi klassile “Parima koostöö” eriauhinna. 

4.-9. klasside esitused olid erilised, sest nii loovalik kui ka tantsu mõtlemine olid õpilaste enda teha. 4. klass valis looks Nublu “Taburiin” ning võitis “Parim uus tulija” eriauhinna.  5. klassi tüdrukud astusid publiku ette pärleid püüdma Karavani samanimelise looga ning tõid lavale ka merineitsi. Võideti “Originaalne kostüüm” tiitel. 

6. klassi tüdrukud ja julgemad poisid alustasid etteastet “Kiisud keerutavad tantsu” looga ning laulude popurrii lõpetas “Opelimees”. 6. klass võitis “Parima tantsu” auhinna 4.-9. klasside arvestuses.

Järgmiseks esinesid 8. klassi kolm kõige julgemat tüdrukut kahe loo mixi saatel ning võitsid oma etteastega “Parim tantsutehnika” eriauhinna. 

9. klass tantsis samuti erinevatest lauludest koosneva popurrii saatel ning tõi etteastesse ka akrobaatilised tõsted. Võideti eriauhind “Publiku kaasamise ja akrobaatika” eest. Samuti võitsid 9ndikud publiku poolehoiu ning pälvisid ka “Publiku lemmiku” tiitli. 

Tantsuvõistluse lõpetas traditsiooniliselt õpetajate tants lugudega “Sa haara kinni mu käest” ja “Welcome to Estonia”. Õpetajad võitsid “Parimad veteranid” eriauhinna. Lisaks sai eripreemia ka õpetajate tantsus kaasa löönud huvijuht Koit, kes võitis tiitli “Säravale tantsijale, keda muusika ei seganud”. Tänukirja ja eriauhinna “Parim koreograaf” sai ka ürituse algataja ja läbviija õpetaja Reelika. 

Meeleolukas tantsuvõistlus näitas, kui leidlikud ja andekad meie kooli õpilased on ning ootame huviga järgmist aastat ja järgmist tantsuvõistlust.