November 2023 spordis

 

November on olnud spordivõistluste rohke kuu ning siin on pisike ülevaade Harjumaa koolidevahelistest võistlustest, millest osa võtsime.

8. novembril startisid Harjumaa koolidevahelised meistrivõistlused rahvastepallis. 4.-5. klasside tüdrukud erinevatest Harjumaa koolidest said kokku Kiili Gümnaasiumis, et rahvastepallid lendu lasta. Ka Raasiku Kool oli esindatud ning mängitud viiest mängust võideti neli seisuga 2:0. Kokku andis see meie tublidele tüdrukutele 5. koha. Osales 28 võistkonda. 

4.-5. klasside poiste rahvastepallivõistlus toimus Sakus 16. novembril. Võistkondi oli osalemas 32 ning Raasiku Kool oli esindatud kahe võistkonnaga. Raasiku Kool 1 ehk punaste särkidega võistkond saavutas võistlustel 5. koha ning Raasiku Kool 2 ehk siniste särkide võistkond 32. koha.

21. novembril oli nooremate poiste kord rahvastepalli mängida. Võistlused toimusid Kehra spordihoones ning osalemas oli 26 võistkonda. Meie kooli 2.-3. klasside poisid, kellest enamike jaoks oli tegu esimeste rahvastepallivõistlustega, saavutasid tubli 12. koha. 

Rahvastepalli mängimisele pakkus vaheldust 24. novembril toimunud TV10 Olümpiastarti Harjumaa I osavõistlus, mis peeti Lasnamäe Kergejõustikuhallis. Osaleda said 2010-2011 aastatel sündinud (vanem vanusegrupp) ja 2012+ aastatel sündinud (noorem vanusegrupp) poisid ja tüdrukud. Raasiku Kooli käis esindamas ja kogemusi hankimas kuusteist 4.-7. klassi õpilast. 

Noorema vanusegrupi poiste seas saavutas I koha kõrgushüppes (tulemusega 1.40m) 4. klassi poiss Gerd-Marten. Gerd jõudis esikümne sekka ka 60m jooksus, 60m tõkkejooksus ja kaugushüppes. Ülejäänud tulemused leiab Harjumaa Spordiliidu kodulehelt: http://www.harjusport.ee/kalender/284

Ka novembri viimane nädal algas spordilainel kui 6.-7. klasside poisid osalesid Harjumaa koolidevahelistel meistrivõistlustel korvpallis. Osalevad koolid jagati alagruppidesse ning alagrupid mängiti erinevates asukohtades. Raasiku Kool käis enda alagruppi Jüris mängimas. Peale meie oli alagrupis veel kolm kooli (neljas jättis tulemata). Alagrupist küll edasi ei saanud, aga poisid said mängurõõmu ja kogemusi.

Rahvastepalli hooajale tõmbas joone alla kuni 3. klasside tüdrukute võistlused, mis toimusid meie koolis 29. novembril. Kakskümmend võistkonda kogunes Raasiku spordihoonesse, millest kaks esindas Raasiku Kooli. Raasiku Kool 1 (punased särgid) saavutas 19. koha ning Raasiku Kool 2 seekord (sinised särgid) 20. koha. 

Lisaks jagas Harjumaa Spordiliit võistluste lõppedes välja ka rändkarikad võistluste jooksul parimaid tulemusi saavutanud koolidele. Väiksemate koolide arvestuses (koolis 374 ja vähem õpilast) kuulutati rahvastepallis 2023. aasta parimaks Raasiku Kool!!