Kokkuvõte 3.klassi õpioskuste nädalast

8.-12. veebruaril võttis osa 3.klass õpioskuste ainevõistluse nädalast, mille korraldas Saue Gümnaasiumi õpetaja Krista Merilo.
Esmaspäevast neljapäevani tuli täita üks ülesanne. Ülesanded olid erinevad, mõned ülesanded viidi läbi koos klassiga ning mõne ülesande jaoks tehti eraldi võistkonnad. Ülesande sisu said teada õpilased alles sama päeva hommikul.
Esimeseks ülesandeks oli vaja ehitada Rube Goldbergi masin. Robe Goldbergi masin on keerukalt ehitatud ahelseade, millel on mitmeid erinevaid etappe, mis tekitavad doominoefekti. Esialgu tundus see olevat väga lihtne ülesanne, kuid see osutus parajaks pähkliks. Üsna keeruline on ehitada Rube Goldbergi masinat klassiruumis, sest masina ülesehitamine nõuab palju vaba ruumi ja erinevaid materjale. Et masin üles ehitada, tõid õpilased materjale kui ka koolist otsiti kokku masina ehituseks sobivaid asju. Nädal aega ponnistusi, palju katseid (rohkem kui 50) ja reedeks õnnestus masin tööle saada. Kõige suurema töö tegi ära Sander, kuid väga tublid olid ka Mattias, Marvin, Gretlin, Heleri ja Kennet. Täname kõiki abilisi ja Sanderi isa, kes lahkelt lastele näpunäiteid jagas.
Peale Rube Goldbergi masina ehituse, lahendas 9.veebruaril 3 õpilast 99math (matemaatika ülesannete lahendamise) keskkonnas tehete järjekorra ülesandeid, kus üks õpilastest, Mattias, saavutas 3.koha. 🎉
10. veebruaril võistlesid õpilased omavahel ja panid oma teadmised proovile Kuldvillakus.
Nädala viimaseks ülesandeks olid ingliskeelsed mängud, mis tekitas palju põnevust ja rõõmu kogu klassile.
Õpilase Heleri mõtted nädalast: “Päris palju positiivsust oli. Alguses kartsin kapi otsa autot lükkama minna, aga pärast oli see nii lahe, et ei tahtnud enam alla tulla. Päris palju katseid oli, umbes 45, aga selle ehitamise koostöö oli lõbus. Negatiivne oli see, et mõned tüdinesid vahepeal ära ja läksid koridori,  aga nad tulid õnneks tagasi. Kuldvillaku ajal oli palju nalja, kui me huupi panime. Kui Goldbergi masin valmis sai, siis oli uhke tunne. Me filmisime ikka päris mitu korda enne kui õnnestus. Kokkuvõttes oli see väga tore üheskoos töötamine.”
Siin on lõbus video valmismeisterdatud Goldbergi masinast 👇