Raasiku 59. jüriööjooks

Enne aprilli vaheaja nautima asumist toimus traditsiooniline jüriööjooks, mis peale mitmeid aastaid taas Raasiku Kooli juures korraldati. 18. aprilli õhtu meenutas temperatuuri poolest rohkem talve kui kevadet, kuid jahedusest hoolimata oli lapsi ja täiskasvanuid kooli staadionile kogunenud ning ennast jooksuvalmis sättinud.  

Peale sissejuhatust ning kiiret soojendust kogunesid eelkooliealised lapsed kunstmurule, et mudilaste jooksust osa võtta. Pisikesed jooksjad liikusid stardikäskluste järel ühest jalgpalliväljaku otsast teise. Kõik 22 osalejat said auhinnaks kõrrejoogi. 

Mudilastejooksu järel esinesid kooli Esteetika – ja Tantsukooli tüdrukud esimese tantsukavaga. 

Seejärel oli jooksmise järjekord 1.-4. klassi õpilaste käes. Selleks, et ka 1. klassi õpilastel oleks võiduvõimalus moodustati sel aastal 1.-4. klassi õpilastest segavõistkonnad. Tiimidesse kuulusid õpilased, kes olid selleks eelnevalt soovi avaldanud ning nimede järgi proovis kehalise õpetaja võrdsemad võistkonnad moodustada. Ühte võistkonda kuulus kaheksa õpilast, kuid kuna oli puudujaid ja ka neid, kes siiski joosta tahtsid, toimusid mõnes võistkonnas osalejate muudatused ning paaris võistkonnas pidi üks õpilane kaks korda jooksma. 

Kokku kogunes starti kuue võistkonna esindajad, iga jooksja pidi läbima pool staadioni ringi teatepulgaga. Võistkonnakaaslaste ära tundmiseks said õpilased rinda kleepida võistkonnanumbri ja jooksukorra numbriga kleepsud. Mõned kleepsud lendasid jooksu ajal ära või ei asunud nähtavas kohas, mis tekitas natukene ka segadust, et kes kellele teatepulga edasi peab andma, kuid üldiselt toimis süsteem hästi ning jooks oli üpris tasavägine.

Finišijoone ületasid esimesena 6. võistkonna õpilased ajaga 5.42 minutit. Võistkonda kuulusid Gregor (4.kl), Laura (4.kl), Romet (3.kl), Aleks (3.kl), Krister (2K), Mirta (2K), Kirsi (2K) ja Herman K.(1.kl). Teisena jõudis finišisse 5. võistkond tulemusega 5.48 minutit ning võistkonna moodustasid Iti (4.kl), Marta (4.kl), Johan-Erik (4.kl), Jakob (3.kl), Ringo (3.kl), Karolin (2P), Dina (2K) ja Nils (1kl). 

3. koha saavutas väga napi ajalise võiduga 2. võistkond (aeg 5.56 minutit) koosseisus Neeme (4.kl), Andres (4.kl), Eliise (3.kl), Marcus (2P), Emily (2P), Kristjan (2P), Loore (1.kl) ja Marie (1.kl). 4. koha saavutas ajaga 5.59 minutit 4. võistkond, 5. koha 3. võistkond (6.02 minutit) ning 6. koha 1. võistkond ajaga 6.09 minutit.

Autasustamise ootuses sai taaskord vaadata tantsutüdrukute esinemist ning kostitada keha Furgooniku toiduautost soetatatud hea ja paremaga. 

Esikoht sai auhinnaks jüriööjooksu kuldmedalid ning limonaadi Raasiku Õlletehase poolt. Hõbemedalistid said lisaks medalile auhinnaks ka ananassi ning kolmanda koha omanikud pronksmedali koos meloniga. 4.-6. koha omanikud said osalemise eest tänutäheks šokolaadimedali ja kõrrejoogi. Kõik söödavad auhinnad soetati Mistra Autex AS käest saadud toetuse eest. 

Õhtu põhijooks, millest võtsid osa 5.-9. klasside võistkonnad ning täiskasvanute võistkonnad, toimus Raasiku alevi tänavatel. Rada kulges koolimaja eest Tallinna maantee poole, mööda selle kergliiklusteed tehase suunal, tagasipöördega Meierei poe juures ning mööda Meierei tänavat tagasi kooli juurde. Õpilased läbisid raja teatepulgaga, täiskasvanud aga põleva tõrvikuga. Mõlemal moodustus võistkond kuuest liikmest, kellest vähemalt 2 pidid olema naised ning kelle vahel jooksudistants ära oli jaotatud. 

Õpilaste ja täiskasvanute ühisstart oli tänavu samuti uudne ning pakkus rohkem elevust ka õpilastele, kes täiskasvanutest kiiremad lootsid olla. 9. klassi võistkonnal see ka õnnestus, sest nemad jõudsid finišisse esimesena ning seda 4.13 minutiga, järgnes täiskasvanute esimene võistkond ajaga 4.14 ning seejärel taaskord õpilased ehk 6. klassi I võistkond.  

5.-9. klasside arvestuses võitis, nagu öeldud, 9. klassi võistkond, kuhu kuulusid Tom, Jennifer, Marta, Mattias Erik, Heinrich ja Johan-Eric. Võistkonda autasustati kuldmedali ja limonaadiga. 2. koha võitis 6. klassi I võistkond koosseisus Mattias, Marvin, Ardo, Henri, Ketter ja Gretlin, kes läbisid raja ajaga 4.31 minutit ning said auhinnaks hõbemedali ja ananassi. Kolmanda koha võitis 7. klassi võistkond ajaga 4.39 minutit ning võistkonna moodustasid Kenert, Kris-Kevin, Tomi, Greg, Kelis ja Lisandra. Auhinnaks pronksmedal ja melon.

4. kohale jooksis ennast 8. klassi I võistkond ajaga 4.46, 5. koha võitis (aeg 5.08 minutit) kohapeal kiirelt kokku pandud segatiim, kuhu suuremas osas kuulusid 8. klassi õpilased, kuid välja aitamas olid ka 7ndikud ja üks 6ndik.  6. koha saavutas 5. klassi I võistkond (5.28 minutit), 7. koha 6. klassi II võistkond (5.46 minutit) ning 8. koha 5. klassi II võistkond (6.17 minutit).

Täiskasvanute arvestuses saavutas esikoha CrossFit Raasiku võistkond, kes tuli tiitlit kaitsma ning lisaks kuldmedalitele sai koju tagasi viia ka jüriööjooksu rändkarika. Esikoht sai auhinnaks lisaks joogile Raasiku Õlletehase poolt ka Raasiku Valla Spordi poolt välja pandud jõusaali kuukaardi. 

Täiskasvanute arvestuses saavutas 2. koha Raasiku Spordiklubi ajaga 4.36 minutit, auhinnaks taaskord hõbemedal ja ananass. 3. koha saavutas Mistra Autex AS võistkond (6.10 minutit), kes lahkus pronksmedali ja meloniga. Täiskasvanute arvestuses 4. koha saavutas õpetajatest koosnev võistkond ajaga 6.20 minutit. 

Autasustamise lõpus tänati ka kõiki sponsoreid, esinejaid ja üritusel abiks olnud inimesi. Lisaks suur aitäh abipolitseinikele, kes jooksu turvalisse toimumisse kaasa aitasid! Aitäh ka fotograafidele õpetaja Epule ja Aaro Nugale ürituse jäädvustamise eest. Tehtud pildid leiab SIIT ja SIIT. 

Jüriööjooksu raames toimus ka loosimine kõikide täiskasvanute võistkondade liikmete vahel. Õnneratas keerutas ühele õnnelikule CrossFit Raasiku kuukaardi. Tulemused avalikustati ürituse facebooki lehel ning võitjaks osutus Jevgeni Pavlov Mistra Autex AS võistkonnast. Palju õnne! 

Kohtumiseni järgmisel aastal juubeli jüriööjooksul!