Peatu, vaata, veendu!

Peatu, vaata, veendu!

Maanteeamet koostöös Politsei- ja Piirivalveametiga korraldas 5. – 6. klasside õpilastele kampaania „Peatu, vaata, veendu!”, mille eesmärgiks oli juhtida õpilase tähelepanu sõidutee ületamise ohutusele reguleerimata ülekäiguradadel. Üle Eesti oli osalejaid koole kokku 84.

Selles projektis lõi kaasa ka meie kooli 6. klass. Õpetajale mõeldud infopäeval Maanteeametis selgitati, miks ja kuidas tegutseda ja anti kaasa ka markeerimisvahendid. Klassijuhataja tunnis rääkisime lastega liiklusohutusest, tegime viktoriini ja tublimad said ka auhindu. Tüdrukud olid poistest teadlikumad.

Nüüd tuli oodata kuiva ilma, et saaks ohtlikesse sõidutee ületamise kohtadesse markeerida kiri PEATU, VAATA, VEENDU! Kuna Raasikul pole praktiliselt kõnniteid, rääkimata ülekäiguradadest, siis otsustasime lastega markeerida kohad, kust lapsed koolist koju või rahvamajja minemisel kõige sagedamini teed peavad ületama.

25. septembri hommikul markeerisime kolme kohta kooli territooriumil oma sõnumi. Üks kohe peavärava juurde, teine lasteaia parkla poolsesse otsa ja kolmas kiri sai teele, mis viib Meierei tänavale.

Peaaegu kõik lapsed said proovida markerpüstoliga teele kirjutada. Enne aga oli vaja tee puhtaks pühkida ja šabloonid teibiga õigesse kohta kinnitada. Värvimine polnudki nii lihtne kui pealt paistis. Vaja oli ühtlast joont ja kindlat kätt. Värv sattus enamjaolt õigesse kohta. Siiski said kannatada Kertu jope ja püksid. Aga eesmärk oli ju üllas.

Sõnumid said teele kirjutatud, lapsed olid oma tööga rahul. Loodetavasti on need sõnumid abiks paljudele õpilastele.

Õpetaja Aet