Koolivormist ja õpilaspiletist

Hea lapsevanem, tean, et üllatsin sind mõtetega koolivormist. Oleme koolivormi tutvustanud õpilasesindusele, rääkinud sellest ka õpetajate ja hoolekoguga. Esialgsed kohtumised koolivormi tutvustamiseks olid kokku lepitud juba märtsi kuuks, kuid siis algas eriolukord. Kuna minu soov oli, et koos uue asutusega saaks ka mõned korralduslikud asjad paika, siis pidime kiiresti reageerima.

Viimase 10 aasta jooksul on Eesti koolides toimunud suur nihe koolivormide suunas, mõned statistikad tegijad ütlevad, et suisa 50% koolides kantakse koolivormi. Meie koolivormi partneriks on Vormivabrik. Neil on peale meie veel kümmekond klienti. Oktoobris oleme kandideerimas KiVa Programmi (www.kiusamisvaba.ee), üheks oluliseks komponendiks selles programmis koolivorm. Soovime saada KiVa kooliks 2021/22. õppeaastaks.

Koolivormile üleminek on meil etapiviisiline. Seoses eriolukorraga on tarned aeglased ja seepärast kulub meil ilmselt terve aasta, et lõpuks kõik koolivormi saada.
I tellimisvoor on väga lühike, kuni 5. juulini, siis tellitud vormid saab kätte kooli alguseks. Kellel võimalus, võiks need tellimused ära teha. Oleme arvestanud, et enamus tellimusi toimub augustis ja valdav enamus õpilasi hakkab koolivormi kandma detsembriks 2020.

Oluline on meeles pidada, et igapäevaselt kanname üht koolivormi ülaosa elementi, see võib olla polo, pusa, kardigan, kleit vms. Ei pea tellima kõiki pakutavaid asju, võib kombineerida ise, mida kanda. Hetkel on tellimises poiste ja tüdrukute vorm, mis on suuruseni 164 cm, varsti peaks üles saama ka noormeeste ja neidude vorm (mis on suuremad suurused). Logode näidised on veel kirjaga Raasiku Põhikool, see asendub kirjaga Raasiku Kool.

Meie eesmärgiks on, et septembris 2021 kannaksid Raasiku Kooli õpilased igapäevaselt üht koolivormi elementi.

Kogu info ja tellimine
http://www.vormivabrik.ee/et/c/raasiku-pohikool

Teine olulisem muudatus puudutab õpilaspiletit. Me liigume üle plastikust õpilaspiletile (mille puhul on võimaik kasutada pangakaardi, ühistranspordi, lugejakaardi jms funktsioone). Õpilaspilet tuleb lapsevanemal ise tellida. Kätte saab õpilaspileti koolist.

Lisainfo: www.raasikukool.edu.ee/lapsevanemale