Töövarjupäev „Täielik töövarjutus” Raasiku Põhikoolis

Töövarjupäevast kirjutab 2. klassi vaatenurgast klassijuhataja Piret Kangur.

10. oktoobril oli ettevõtlusnädala raames Raasiku Põhikoolis töövarjupäev nimega „Täielik töövarjutus”. Septembri keskel saatis direktor Reelika Turi lapsevanematele eKooli kaudu kirja, kus palus aidata leida oma lapsele asutus ja töökoht, kuhu laps võiks töövarjupäeval külla minna.

2. klassil õpilastel töökoha leidmisega probleeme polnud. Kõik leidsid endale asutuse, kuhu minna. Üks lapsevanem Raasiku Elektrist pakkus välja, et tema võib võtta veel 2-3 last oma töökohta.

2. klassi õpilased külastasid töövarjupäeval väga erinevaid töökohti nii Raasikul kui mujal: Mistra-Autex AS, Raasiku Elekter, Loo Keskkool, Raasiku lasteaed Oravake, Kristiine Keskus, Ida-Harju politseijaoskond, Q-haus, Marivar OÜ, Hea Arhitektuuribüroo, Møller Auto, Solarsign OÜ, Jyski kauplus, Stonetop OÜ, Mercantile AS, Tallinna Munitsipaalpolitsei, Varik Motors, Raintar TP OÜ jpt asutusi.

Tutvuti selliste ametitega nagu kontserni ostuassistent, klienditeenindaja, müüja, lukksepp, mehaanik, iluteenindaja, müügijuht, arhitekt, õpetaja, üldehitaja, nukukujundaja, politseijuht, cnc pingi ja denwer sae operaator, komplekteerija, valgus- ja välireklaami valmistaja, jälgimisseadme telefoni paigaldaja jne.

Töövarjutuse päeva kohta pidid lapsed täitma töölehe, kuhu pidid kirjutama: milliseid töövahendeid kasutati; kirjeldama lühidalt vaadeldud ameti tööülesandeid; uurima, milliseid ameteid seal asutuses veel on ja kirjutama, mida uut ja huvitavat teada said. Üheks ülesandeks oli ka õpilastel uurida, milliste õppeainete teadmisi sellel töökohal vaja läks ehk miks ja milleks peame koolis käima ja õppima.

Vesteldes 2. klassi õpilastega sain teada, et töövarjupäev „Täielik töövarjutus” meeldis neile väga ja nad soovivad, et ka järgmisel õppeaastal oleks töövarjupäev. Miinuseks toodi, et mõned lapsed ei saanud ise seda ametit proovida, vaid sai ainult vaadata.

Aitäh vanematele (sõpradele, tuttavatele), kes võtsid oma lapsed töökohale kaasa ja olid nõus oma ametit lastele põhjalikumalt tutvustama.