VeniVidiVici vahetusõpilane Raasikul

Eelmisel nädalal õppis meie koolis vahetusõpilane Marin Möllits Jüri Gümnaasiumist. Marin õppis siin programmi VeniVidiVici kaudu, mille mõte ongi Eesti koolide vaheliste õpilasvahetuste korraldamine. Rohkem infot programmi kohta siin .

Kuidas nädal möödus?

Mulle väga meeldis Raasiku koolis, klass oli väga sõbralik ja õpetajad vastutulelikud. Minu jaoks väljakutset ei olnud, aga kõige rohkem jäin rahule ette lugemisega inglise keeles.

Mis on Raasiku koolis Jürist teistmoodi?

Olen Jüri Gümnaasiumi õpilane, kus ma pean kogu aeg kirjutama slaididelt õppematerjali maha. Raasiku koolis mulle meeldis, et õpetajad korraldavad hästi palju arutelu ning mängu moodi ülesandeid. Koolis anti pähe õppida vene keeles väljendeid ja inglise keeles jutustamist. See annab nii palju julgust suhtlemises tulevikus.

Mis on Sinu jaoks Raasiku kooli tugevused ja vajakajäämised?

Tugevuseks Raasiku koolis pean seda, et see on väike kool. Koolis on vaiksem õpikeskkond, kus on ka parem õppida. Mulle väga meeldib sellises keskkonnas õppida.

Sellise lühikese aja jooksul, ei märganud ma negatiivseid külgi. Kindlasti neid on, aga ma olin liiga lühikest aega siin.

Miks Sa soovisid vahetusprogrammist osa saada?

Ma ise olen nii suurest koolist, kus õpib 1206 õpilast ning Raasiku koolis õpib umbes 200 õpilast. Ma tahtsin näha, kas väiksemas koolis on vaiksem keskkond ja kuidas nemad õpivad.

Soovime Marinile jõudu põhikooli lõpetamisel ning julgustame kõiki meie õpilase programmi kohta uurima.